Diensten

Financieel

Een krediet aanvragen? Kiezen tussen leasing en renting? Een financieel plan opstellen? Als boekhouder en accountant kunnen onze medewerkers je ook ondersteuning bieden bij financiële vraagstukken, kostprijscalculatie, budgettering of andere formaliteiten. We maken je graag wegwijs in de mogelijkheden en verwijzen je door naar experten indien nodig.

Op zoek naar een partner die je op weg kan helpen?

Stel ons je vraag

 

financieel

Begeleiding bij financiering of subsidies

Wie een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wil oprichten, moet een financieel plan voorleggen. Maar ook om een financiering of subsidie aan te vragen, wordt in sommige gevallen van de verstrekkende instantie een financieel plan vereist. Je moet immers aantonen wat je zal doen met het krediet of de subsidie en of je in staat bent om een lening terug te betalen. Voor zo’n financieel plan kan je bij je accountantskantoor aankloppen, dat spreekt voor zich.

 

Kostprijscalculatie en budgettering

Een prijs bepalen voor je product of dienst doe je niet zomaar. Kostprijscalculatie is essentieel en omvat zowel de berekening van marges en break-even point, als beheersbeslissingen zoals uitbesteden of zelf produceren, grondslag voor het bepalen van de minimumverkooprijs, … Hoeveel kan en mag je vragen voor jouw product of dienst? Hoeveel vragen je concurrenten en welke kosten moeten worden gedekt? Aangezien wij bij Accountantskantoor Van den Daele een passie voor cijfers hebben, is kostprijscalculatie iets waarvoor je zeker bij ons terechtkan.

Ook budgetteren is essentieel voor een gezonde onderneming. Hoe zal je je strategisch bedrijfsplan uitwerken en financieren? Welke budgetten heb je nodig om je doelen te bereiken? Wij denken graag met je mee en werken samen met jou een haalbaar plan uit.

Financiële rapportering

In één oogopslag zien hoe je bedrijf er financieel voor staat? Wil je een overzicht waardoor je medewerkers of raad van bestuur een beter inzicht krijgen in de cijfers? Voor allerhande financiële rapporten kan je bij je boekhouder en accountant aankloppen.

Op zoek naar een partner die hierin thuis is? We maken graag vrijblijvend kennis.

Verkennend gesprek aanvragen